woning V te Nederokkerzeel

Een restkavel in een verkaveling van 7 loten op wandelafstand van het centrum van N. In de hoek geduwd, maar 6 meter grenzend aan de straat, verstopt achter reeds gebouwde huizen, …maar uitkijkend op een weidsheid die je nog zelden vindt.

Voor ons was het een uitdaging… inspelen op de specifieke context van de “verstoten” kavel.De opgave startte met het wijzigen van de verkavelingsvoorschriften. De voetafdruk van 180m² bleef behouden maar het uitzicht moest meer richting “veld” gericht kunnen worden.

Het volume werd bepaald door deze nieuwe contour, de structuur en het plan door het grid dat als drager voor ontwerp en constructie zou dienen.Het resultaat is een eenvoudige ritmische kolomstructuur waartussen kasten en wanden ruimtes kunnen definiëren afhankelijk van de situatie van het moment.

De materialiteit is plankenbekist beton, donkergrijs metselwerk, vergrijsde planken.