woning V te Wespelaar

Het uitgangspunt was de woning om te vormen tot een woning met een open en flexibel plan en een sterke gerichtheid naar de tuin. Rekening houdend met het beperkte budget werd de bestaande draagstructuur zoveel mogelijk behouden maar uitgezuiverd (verwijderen van lichte invulwanden en niet oorspronkelijke elementen). Waardevolle authentieke elementen werden gevaloriseerd (trap, vloer, binnenschrijnwerk).

De nieuwe leefruimte heeft dezelfde oppervlakte-hoogte verhouding als de bestaande ruimtes. Door het gebruik van de volledige breedte van het perceel wordt ze alleen veel imposanter. De grote hoogte is tevens op schaal van de bestaande gemene muur die daardoor veel minder dreigend wordt ervaren, ze maximaliseert ook de relatie met de tuin en het binnengebied.
Via grote perforaties in de oorspronkelijke achtergevel en een strategisch geplaatst bovenlicht dringt het zonlicht in de winter tot diep in de woning binnen.