studentenresidentie ‘Corona’ te Kortrijk

De campus KULAK kenmerkt zich door een lage bebouwing op een terrein met ruimtelijke openheid en groen als voornaamste karakteristieken. De aanwezige gebouwen staan er als het ware als paviljoenen met sterk gelede vorm in een park. De bouwlocatie zelf heeft minstens dezelfde kenmerken. Het terrein wordt omgeven door een groene mantel.

Het basisconcept van het gebouw zijn drie balkvormige volumes die samen een Z-vorm samenstellen. Elke balk herbergt een aantal leefunits.

De linkervleugel telt vier bouwlagen en huisvest vier leefunits, de rechtervleugel drie bouwlagen en drie units. De verbinding tussen beide vleugels wordt gemaakt door een ‘brug’ met twee lagen units op de verdiepingen. Op het gelijkvloers bevinden zich onder deze brug de gemeenschappelijke ruimte en de toegang tot de achterliggende overdekte fietsenberging.

De eenvoudige balkvormige volumes zijn uitgesneden waar het om programmatorische en functionele redenen zin heeft. Zo zijn er aan de keukens terrassen voorzien. Deze terrassen geven de gangen van de kamers licht en maken deze levendiger. De terrassen markeren tevens de overgang van de ene balk naar de andere en maken de verschillende units ook in volumetrie leesbaar.