woning G te Blanden

Dit is de eerste passiefwoning die HASA realiseerde. De woning toont aan dat passief bouwen ook mogelijk is in een hedendaagse vormentaal. De contour van het project volgt uit de specifieke vorm van de bouwzone. Het terrein lag tegelijk in lichte helling naar achter waardoor in snede de woning in “split-level” werd bedacht.Het resultaat is een ruimtelijk parcours dat de bewoners via de centrale trappenzone doorheen de woning leidt. De woonruimtes, werkruimtes, speelruimte en slaapkamers vinden op eenduidige wijze hun plaats binnen het trapeziumvormige basisplan.De woonkamer-keuken is over de hele lengte gericht naar terrassen en tuin. De werkruimtes en slaapkamers kijken allen uit op het omliggende groen.

Aan het bouwen is een intensieve onderzoeksfase voorafgegaan om deze woning binnen de passiefhuis-standaard te realiseren.