woning C te Halle

Deze zeer laag energiewoning is opgevat als een aaneenschakeling van in elkaar overlopende, ruime kamers die zich via overdacht geplaatste ramen naar de omgeving openen.

Ze is ontworpen voor een energieke zeventiger, maar is voldoende ruim om zonder aanpassingen ook een gezin met 2 kinderen onderdak te bieden.

De grote raampartijen en de centrale vide in de woning zorgen ervoor dat de leefruimtes op ieder moment van de dag van het zonlicht kunnen genieten. Geperforeerde metalen panelen verhinderen plaatselijk inkijk van de buren. Voor- en zijgevel zijn uitgevoerd in een robuuste, gelijmde gevelsteen, de achtergevel werd samen met het dak in vezelcementleien uitgevoerd.

Het huis past zich in binnen de beperkende contouren vastgelegd door de buurwoning, maar door een slim gebruik van plafondhoogtes, uitsnijdingen en raamopeningen zorgden we voor een ruimtelijk interieur. Afwerkingen,vast meubilair en kunstverlichting zijn zodanig ontworpen dat ze deze ruimtelijkheid nog versterken.