kleuterschool te Bonheiden

Wedstrijdontwerp voor de uitbreiding van de gemeenteschool in het centrum van Bonheiden. De nieuwe gebouwen werden langs de randen van het terrein ingeplant, om een zo ruim mogelijke speelplaats te bekomen. De waardevolle bomen op het terrein kunnen door de gekozen inplanting worden bewaard.

De speelplaats vormt een geborgen buitenruimte, omsloten door de klasgebouwen. De U-vormige nieuwbouw maakt via deze speelplaats bovendien de aansluiting op de bestaande schoolgebouwen aan de achterzijde van het terrein.

Aan de straatzijde is er ruimte om een aangepaste kiss- en ride zone te voorzien, gecombineerd met een ondergrondse parking die buiten de schooluren gebruikt kan worden voor bezoekers van het centrum. Dit maakt een veilig schoolverkeer mogelijk en ontlast de reeds zwaar belaste hoofdstraat tijdens de piekmomenten.