basisschool te Kessel-Lo

ā€‹Wedstrijdontwerp voor het vervangen van een verouderd schoolpaviljoen met 3 klassen door een nieuwbouw met volledig aanbod van klassen kleuter- en lager onderwijs.

De school wordt ingepland op de rand van het perceel, om enerzijds zoveel mogelijk van het bestaande groen te bewaren, anderzijds maakt deze inplanting het mogelijk dat de bestaande gebouwen en de voorlopige containerklassen op het terrein zo lang mogelijk in gebruik kunnen blijven.

De klaslokalen zijn zuidwest gericht, zodat ze maximaal van het zonlicht kunnen genieten. Langs de noordzijde bevind zich een overgedimensioneerde gang, volledig beglaasd naar het groene schooldomein. Deze gang is multifunctioneel inzetbaar (bibliotheek, voorleesklassen, binnenspeeltuigen) en maakt interactie tussen de verschillende klassen en leerjaren mogelijk.

De beglaasde kop van het gebouw maakt de verbinding met de naastgelegen woonwijk.

Refter en sportzaal bevinden zich op de andere kop van het gebouw. Zij vormen een meer gesloten blok dat de hoofdingang van de school benadrukt. Toegang tot beide zalen is zodanig georganiseerd dat zij ook naschools gebruikt kunnen worden.