apotheek met appartement te Tildonk

Een bouwterrein met grillige vorm op een invalsweg naar Tildonk (Haacht) vormt de basis voor de contouren van het volume van deze nieuwe apotheek. De scherpe hoek vindt zijn oorsprong in de vorm van het terrein en in het zoeken naar een krachtig volume om de apotheek de nodige vormelijke identiteit te geven.

De gelijkvloerse verdieping huisvest de apotheek met depot. Het is een open ruimte met strikte zonering, functioneel en gericht naar de straat. De verticale smalle ramen en de ‘open’ hoek versterken het perspectief in de lengterichting van de straat.De eerste verdieping huisvest een twee-kamerappartement met groot dakterras en eigen, gescheiden toegang.Het gebouw wordt opgetrokken in een bruin-paarse gevelstee, het interieur werd mede ontworpen omdat het wezenlijk mee de beleving van de ruimte bepaalt